· 

De natuurlijke onderhoudsvriendelijke tuin

 

De Prairie Tuin; Modern, vrolijk, natuurlijk en onderhoudsvriendelijk.

 

 

 

We kennen het wel; de mooie moderne strakke witte bakken, de grote robuuste strak-grijsgetinte tegels, echte blikvangers. De moderne tuinen van nu zijn erg onderhoudsvriendelijk en vaak met minder groen. Maar al dat groen brengt vaak wel veel gezelligheid met zich mee. Kunt u een tuin hebben die natuurlijk is én onderhoudsvriendelijk? Graag laten wij u kennis maken met een nieuwe UPCOMING TREND.

 

 

 

Onderhoudsvriendelijke, maar natuurlijke tuin

 

De Prairie Tuin, een nieuwe tuin, speciaal ontwikkeld voor mensen die houden van kunst uit puur natuur. Een duurzame onderhoudsvriendelijke tuin, waar u zich thuis en vrij in zult voelen. Graag nemen wij u mee in een stukje nieuwe puur-natuurbeleving.

 

Ziet u zichzelf al zitten, een heerlijk zomerse dag languit liggend in uw tuin tussen de geur van de inheemse bloemen. Een kleine bries die zich door uw gekleurde borders heen worstelt waardoor de grassen sierlijk op wind mee deinzen. Dat is wat wij noemen een volle beleving van puur genot!

 

 

 

Één keer aanleggen, geen onderhoud nodig

 

Nog niet zo heel bekend is deze nieuwe trend.  Deze nieuwe trend in de tuin zorgt het gehele jaar door voor een aantrekkelijke tuin vol met kleur, prachtige vormen en weinig onderhoud. De Prairie Tuin is zo onderhoudsvriendelijk, omdat er niet gesproeid, amper gewied, niet bemest of om de 4 jaar gescheurd hoeft te worden. Een prairie tuin wordt met een voorbedacht plan éénmalig aangelegd en vervolgens wordt de tuin met rust gelaten. Door een goede combinatie van grassen, planten en een uitgekiend systeem, ontwikkeld de tuin zichzelf tot een bloeiend paradijs. Toch wordt deze tuin geen wildernis door de voorbewerking in de grond waar de planten ingezet worden.

 

 

 

Hoe werkt deze onderhoudsvriendelijke tuin?

 

Doordat de planten en grassen hun plekje moeten blijven veroveren onderdrukken ze veel onkruid, en krijgt het onkruid bijna tot geen kans zich te kunnen ontwikkelen. De planten gaan met hun wortels flink de diepte in. Hierdoor krijgt onkruid te weinig zuurstof en kunnen zij niet goed overleven. Door dit systeem wordt er een duurzame tuin gecreëerd waar u jaren lang plezier van zult hebben.

 

Een Prairieborder doe je weinig tot geen plezier met watergeven. De Prairie Tuin is ontwikkeld door de grasvlaktes die zich voordoen in Noord-Amerika. Door de warmte in Noord-Amerika, wil er nog weleens een brandje ontwikkelen. Dit is dan ook de reden waarom de Prairie Borders het liever iets te droog dan te nat hebben.

 

 

 

Lava-grond voor warmte en vocht

 

Bewerking van de grond, om een gezonde grond te hebben voor een plant geldt voor alle tuinen dat er minimaal 15cm organische grond moet liggen. Dit is nodig voor de voeding van een plant. De wortels komen in aanraking met de grond en nemen vanuit deze grond hun voeding op. Bij een Prairie Tuin wordt er gebruik gemaakt van nog een extra laag grond. Deze grond is een mengsel van lava. Door een laag aan te brengen met het lavamengsel krijgt onkruid veel minder kans om te kiemen. Deze laag grond zorgt er ook voor dat de grond sneller opwarmt en houdt extra lang vocht vast waardoor er in tijden van droogte extra vocht afgegeven wordt.

 

 

 

Geïnteresseerd in een Prairie Tuin?

 

Bent u geïnteresseerd in een mooie groen ontwikkelde Prairie Tuin maak eens een vrijblijvende afspraak met ons.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Leer meer over ons.

U kunt altijd contact met ons opnemen, telefonisch of via de mail . 

 

Deel onze website of uw ervaring met uw vrienden en kennissen door hieronder te klikken op een van de social media sharing links!

Hoveniersbedrijf De Tuin

3e Industriestraat 25E

3133EJ VLAARDINGEN 

Tel: (010) 248-0704

Email: info@detuin.info