· 

Tuinieren in december; Dit staat op het programma

 

 

Klusjes in de tuin voor de maand december.

 

We zitten midden in de herfst. Bladeren kleuren weer geelbruin, er steekt zo nu en dan een gure wind op en er valt een regenbuitje hier en daar. Niet onopgemerkt blijven de koudere dagen, waarin we nog graag buiten op een bankje van het zonnetje genieten. Gaat u nog aan de slag in de tuin met dit herfstweer? Wij hebben een aantal leuke weetjes en werkzaamheden voor u op een rijtje gezet, zodat u ook in december uw tuin in topconditie houdt.

 

 

 

Sfeervolle beplanting tijdens de herfst

 

De tuin gezellig maken in kouder weer is net zo leuk als in het voorjaar.

 

In de herfsttijd vallen bladeren van de bomen en stopt de beplanting, die van warmer weer houdt, met bloeien. Veel mensen vinden hun tuin ongezellig tijdens perioden met koud weer. Maar ook tijdens het koudere weer hoeft u zich niet te laten tegenhouden om uw tuin gezellig te maken. 

 

Uw tuin gezellig maken in het najaar is erg leuk om te doen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van manden, potten of schalen. In deze tijd is er veel mooie beplanting te koop met leuke bladeren, besjes of bloemen.

 

Een leuke plant om bijvoorbeeld te gebruiken is de Skimmia, een sterke plant die veel kleur geeft door zijn besjes met een mooie diepe roze en rode kleur. Maar er zijn natuurlijk meer mooie planten, zoals viooltjes. Deze mogen we zeker niet vergeten en zijn in deze tijd verkrijgbaar in diverse kleuren, waarmee u vrolijkheid brengt in uw tuin.

 

 

 

Onderhoud in de tuin

 

Inmiddels is al het blad zo langzamerhand van de bomen gewaaid. Paden en gazons liggen er vol mee, waarschijnlijk ook bij u in de tuin. Door de weersomstandigheden kunnen de bladeren gaan smetten en gladheid veroorzaken. In deze periode van het jaar is het om deze reden handig paden in uw tuin schoon te houden om uitglijden te voorkomen.

 

Tip: Gebruik de opgeruimde bladeren om de grond tussen de beplanting mee af te dekken, hierdoor beschermt u de planten tegen vorst en helpt u uitdroging van de grond te voorkomen. Vertering van het blad voegt gelijk voedsel aan uw grond toe.

 

Tevens is het verwijderen van blad erg belangrijk voor uw gazon. Wanneer er bladeren op uw gazon blijven liggen krijgt u bruine plekken in uw gazon. Dit komt doordat het gazon zichzelf niet meer kan voeden met zonlicht op de plekken waar bladeren liggen.

 

 

 

Heeft u groene vingers en gaat u graag lekker buiten aan de slag? Dan is er nog genoeg te doen!

 

Liever het onderhoud uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Leer meer over ons.

U kunt altijd contact met ons opnemen, telefonisch of via de mail . 

 

Deel onze website of uw ervaring met uw vrienden en kennissen door hieronder te klikken op een van de social media sharing links!

Hoveniersbedrijf De Tuin

3e Industriestraat 25E

3133EJ VLAARDINGEN 

Tel: (010) 248-0704

Email: info@detuin.info