· 

Zo blijft je (echte) kerstboom langer mooi

Ben jij er ook zo één die de dag na Sinterklaas meteen een kerstboom in huis haalt? Of misschien zelfs nog eerder? Er gaat niets boven natuurlijk groen en die heerlijke dennengeur in de woonkamer. Jammer alleen dat de naalden soms in augustus nog tussen de plinten zitten. Een echte kerstboom valt nu eenmaal uit, maar hoe houd je hem zo lang mogelijk groen en vol? 

Geniet langer van je kerstboom. Zeven tips van Stef

  1. Voordat je de boom opzet en versiert, laat hem eerst even een dag acclimatiseren in de schuur of een andere onverwarmde maar beschutte ruimte. Zo kan de boom geleidelijk wennen aan de warmere binnentemperatuur.

  2. Een kerstboom met kluit heeft zijn eigen voedingsbodem al bij zich. Geef je boom goed water en zorg dat de kluit vochtig is. Vooral de eerste dagen drinkt de boom veel water, dus geef hem in het begin zo’n halve liter per dag. 

  3. Zorg ervoor dat de boom niet bij de verwarming staat. Ook tocht is uit den boze, net als direct zonlicht. Een beschut plekje in de woonkamer is dus het beste. Komen de lichtjes ook veel mooier uit!

  4. Sneeuw uit een spuitbus … het ziet er leuk uit in een boom, maar hij wordt er niet heel blij van. Beter maar niet doen dus.

  5. Let op dat de verlichting die je gebruikt niet te heet wordt. Vermijd ook een overvloed aan lampjes. Less is more, ook in de kerstboom.

  6. Zorg dat het niet te droog is in huis. Lucht regelmatig, zet eventueel wat bakjes met water in huis neer en zet de verwarming niet te hoog.

  7. Teveel gedoe? Ga dan voor een kunstkerstboom …

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Leer meer over ons.

U kunt altijd contact met ons opnemen, telefonisch of via de mail . 

 

Deel onze website of uw ervaring met uw vrienden en kennissen door hieronder te klikken op een van de social media sharing links!

Hoveniersbedrijf De Tuin

3e Industriestraat 25E

3133EJ VLAARDINGEN 

Tel: (010) 248-0704

Email: info@detuin.info